Jämför sms-lån online

Snabblån med telefon

Sms-lån är ett namn som används på lån utan säkerhet med kort återbetalningstid. Ibland kan det finnas behov av att låna pengar för exempelvis en investering som på sikt kommer att generera inkomst, som en utbildning. Ett lån ska alltid återbetalas – låna aldrig mer än nödvändigt. Ta del av våra tips och råd för att hitta ett bra lån som passar dina behov.

Snabblån utan krav

Två namn på samma typ av lån är: sms-lån och snabblån. Namnet sms-lån lever kvar från början av 2000-talet då den här typen av lån lanserades. För att ansöka om ett lån skickades ett sms direkt till långivaren. Långivaren lockade med snabblån med direkt utbetalning och snabblån utan krav. Idag går det inte att skicka ett sms, men namnet fortsätter att användas flitigt.

Det gamla ordspråket “det är inte de stora inkomsterna som gör dig rik, utan de små utgifterna” är väldigt bra att tänka på i samband med sms-lån. För bästa snabblånet är det med lägst kostnad och bra villkor.

Tips gällande sms-lån

Tips gällande sms-lån

Låna aldrig pengar för spontan konsumtion och låna alltid ansvarsfullt. I vissa situationer är dock ett sms-lån väl motiverat – hitta det alternativ som har lägst kostnad och samtidigt motsvarar övriga förväntningar.

En person som står i en butik och väljer mellan två identiska varor kommer sannolikt välja varan med lägst pris. Ingen vill betala mer än nödvändigt. Det borde också vara en självklarhet vid sms-lån. 

Jämför sms- och snabblån

Använd Sverigekredit för att med en enda förfrågan jämföra upp till 24 olika sms-lån. Tjänsten är kostnadsfri och helt utan krav. Du kan jämföra olika långivare och låneförmedlare som presenteras och därefter klicka dig vidare till de som du är intresserad av. 

Titta på den effektiva räntan

Titta på den effektiva räntan

Ett lån presenterar två räntor: nominell ränta och effektiv ränta. Nominell ränta är den som vanligen presenteras och utgör själva räntan. Effektiv ränta kan visas lite mer i det finstilta.

Glöm inte bort den! Effektiv ränta visar vad lånet totalt kommer att kosta. I effektiv ränta ingår den faktiska räntan samt alla avgifter som uppläggningsavgift, faktureringsavgift och så vidare.

Vad är viktigt för dig?

Sätt upp en tydlig målbild. Att kunna lösa hela lånet när som helst, olika betalningsalternativ eller snabb utbetalning kan vara faktorer som väger tungt för dig. Ta tid till att gå igenom helheten.

Hög säkerhet vid sms-lån

För att ta ett lån längre tillbaka så krävdes ett fysiskt besök på en bank. Många hade en personlig bankman och det krävdes en fysisk underskrift på ett papper. Tiderna har förändrats. Idag kan lån ansökas om och tecknas online. 

Är det säkert att låna pengar online?

Ja, säkerheten är en prioriterad fråga. För att kunna ansöka om och teckna sms lån krävs BankID. BankID är en e-legitimation, en elektronisk ID-handling som idag används av banker, myndigheter och mycket mer. En personlig handling som ger ett säkert användande. Tänk på att alltid läsa vad som det står ska signeras på samma sätt som vid underskrift av fysiska avtal.

Det är möjligt att jämföra sms-lån mellan 500 kr upp till 50 000 kr med en återbetalningstid på upp till 5 år. Satsa fullt ut på din dröm för att arbeta online och tjäna pengar. 

Använd vår hemsida för att bli inspirerad och upptäcka nya sätt att jobba!