Skapa din egen hemsida med WordPress – steg för steg

I den här guiden går vi igenom steg för steg hur du kan skapa din egen hemsida i WordPress utan några som helst förkunskaper.

Du behöver inte lära dig hur man skriver några koder eller hur en server fungerar. Följer du bara nedan steg så kommer du att kunna ha en webbsida uppe på nätet redan samma dag.

Vad ska din hemsida handla om?

Det första steget är att komma på vad din hemsida ska handla om. Är din tanke att du ska sälja produkter eller tjänster? Eller vill du skriva en blogg?

Skaffa ett webbhotell och ett domännamn

När du har kommit på vad din hemsida ska handla om behöver du skaffa ett webbhotell. Ett webbhotell behöver du för att ha någonstans att placera din hemsida. Det är där alla dina hemsidefiler kommer att ligga.

Det finns mängder av webbhotell att välja mellan och som nybörjare kan det vara en stor djungel att veta vilket som passar just dig bäst.

Vi rekommenderar One.com vilket är ett populärt och prisvärt webbhotell.

Så här gör du för att registrera ett webbhotell på One.com

  1. Gå till www.one.com
  2. Välj ett paket som passar dina behov och din plånbok
  3. Paketet Entusiast är deras mest prisvärda paket
  4. Tryck på Köp nu
  5. Därefter behöver du välja ett domännamn. Det gör du genom att söka på ett namn du önskar använda, till exempel: minnyahemsida

6. När du har sökt på ditt önskade namn kommer du till en lista där du kan se vilka domännamn som är tillgängliga eller upptagna.

7. Om du har tänkt rikta in dig på den svenska marknaden så är det rekommenderat att välja en domän med ändelsen .se eller .nu

8. När du har bestämt dig för vilket domännamn du vill köpa trycker du på ”Lägg i kundvagn”.

9. För att gå vidare trycker du på ”Fortsätt”, se nedan bild:

10. Fyll i dina kunduppgifter och slutför beställningen.