Tjäna pengar

Här finner du våra bästa tips för att tjäna pengar online.

Så kan du tjäna pengar online
och hemifrån 2021

Med internet som en naturlig del av vår vardag har det blivit allt vanligare att jobba på distans, och under 2020 upptäckte många vilka möjligheter det faktiskt finns med att arbeta mer uppkopplat och mindre låst till en specifik plats.

Oavsett om du är ute efter att tjäna lite extrapengar vid sidan av, bli en digital nomad som kan upptäcka världen samtidigt som du arbetar, eller om du vill hitta ett sätt att få en passiv inkomst, så är det via nätet som du kommer igång.

Fler och fler söker sig online för att hitta metoder som kan dryga ut kassan. Det finns mängder av sätt att tjäna pengar på via nätet och här på Onlinepengar.com delar vi med oss av våra bästa tips.

Distansarbete – frihet och flexibilitet

Många människor får idag sin huvudsakliga inkomst genom att frilansa inom skrivande, webbdesign eller grafiskt arbete – på distans.
Att få bestämma över sina egna arbetstider och kunna arbeta från var som helst med en laptop i knät är att förverkliga en dröm om att kunna kombinera sitt arbete med frihet och flexibilitet.

Distansarbete funkar också bra som extraknäck vid sidan av studierna eller det huvudsakliga arbetet.
Varför åka till ett kontor när det är går lika bra att jobba några timmar som telefonförsäljare eller chattsupport hemifrån?

Affiliate – digital marknadsföring och passiva inkomster

Med en nypa entreprenörskap och uthållighet går det att tjäna riktigt bra med pengar online genom affliate marketing, eller affiliatemarknadsföring.
Affärsmodellen går ut på att du marknadsför andra företags produkter i utbyte mot en provisionsbaserad ersättning.
 
Ett vanligt tillvägagångssätt är bygga en hemsida kring ett specifikt produktsegment, där information varvas med länkar till produkter från de företag du marknadsför. Det är länkarna som genererar ersättningen, så ju fler besökare som klickar på länken och sedan gör ett köp desto mer
pengar tjänar du.

För vissa är affiliatemarknadsföring ett heltidsjobb, där man äger flera sidor och har anställda som håller sidorna uppdaterade och informativa, medan andra driver en affiliatesajt som ett hobbyprojekt.

Fler populära kanaler för att driva affiliatemarknadsföring är genom bloggar, Youtube-kanaler eller sociala medier.

Den gemensamma nämnaren för affiliatemarknadsföring, oavsett typ, är dock att det är ett sätt att generera passiva inkomster.

Med den här affärsmodellen kan du alltså bokstavligen tjäna pengar medan du sover.

Webbshop – sälj varor via nätet

Vi människor har handlat med varor sedan civilisationens födelse, så det är inte konstigt att det är just försäljning av varor som är ett av de allra vanligaste sätten att tjäna pengar på nätet.

Idag finns det verktyg som gör det enkelt att bygga en säker webbshop, via exempelvis WordPress, och sedan kan du inleda din resa mot att bli en framgångsrik e-handlare.

Hitta din nisch och bli framgångsrik

Internet som inkomstkälla kanske låter som en abstrakt önskedröm, men det är faktiskt dags att vi slutar se på platsoberoende arbete och digitalt företagande som något som är få förunnat att lyckas med eller en framtidsutopi. Vi är redan där.
 
Aldrig har möjligheterna att skaffa en onlinebaserad inkomst varit större. Idag är vi uppkopplade mot en hel värld av potentiella arbetsgivare, eller för dig som har en entreprenörsådra: potentiella kunder.

Alla sätt att tjäna pengar online passar inte lika bra för alla människor. Internet är inte en magisk genväg till enkla pengar, utan det krävs att du hittar den nisch som du har rätt kunskaper och kompetens för, eller som du är beredd att offra tid och energi på för att lära dig mer om.

Med andra ord har nätet har möjliggjort nya sätt att tjäna pengar på – det är upp till dig hur framgångsrik du blir på att göra det.

Är du redo att börja tjäna pengar online? Klicka dig vidare till den kategori som du tror kan passa dig bäst!

Kategorier

Välj en kategori du vill läsa mer om.

Affiliatemarknadsföring

Som affiliate marknadsför du andra företags produkter eller tjänster och får ersättning i form av en provision.

Frilansskribent

Är du duktig på att skriva? Läs våra tips på hur du kan hitta skribentjobb och få betalt för dina skrivkunskaper.

Webbshop

Är du sugen på att starta en webbshop och sälja din egna produkter? Eller vill du lära dig om hur dropshipping fungerar?

Disclaimer

Handel med värdepapper innebär alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Ingenting som läses på onlinepengar.com ska ses som rådgivning. Vi skriver endast för att inspirera andra. Sidan innehåller samarbetslänkar till våra samarbetspartners (t.ex. Avanza bank).