Frida Manderstedt – realitystjärnan som blev dömd till fängelse

woman prison

Frida Manderstedt är en realitystjärna som bland annat deltagit i det mycket populära TV-programmet “Ex on the beach”. Frida Manderstedt är född 1994 och kommer ursprungligen från Örebro. Hon har även varit verksam som influenser. Hon är förmodligen dotter till Annelie Manderstedt. Sverige är ett öppet land när det gäller många uppgifter, men just släktskap är svårt att verifiera utan att begära utdrag av myndigheter.

Snabba fakta om Frida Manderstedt

Vem?Frida Manderstedt
Varifrån?Frida Manderstedt kommer ursprungligen från Örebro
Ålder?Frida Manderstedt är född 1994
Varför?Frida Manderstedt är känd för sin medverkan i “Ex on the beach”

Frida Manderstedt döms till fängelse

På youtube finns det klipp från “Ex on the beach”, men även från den rättegång som var mot Frida Manderstedt. Under 2021 attackerar, enligt uppgifter, en narkotikapåverkad Frida Manderstedt sin dåvarande pojkvän med kniv.

Händelsen polisanmäls och en utredning startar. När målet kommer upp i Tingsrätten döms Frida Manderstedt till böter avseende narkotikabrott.

Målet överklagas dock upp till Hovrätten, som omprövar målet och kommer till en helt annan slutsats. Hovrätten bedömer knivattacken som ett mordförsök, och dömer Frida Manderstedt till hela åtta års fängelse.

Enligt uppgifter på internet är det Frida Manderstedts plan att överklaga domen. Att få resning i Högsta domstolen är dock traditionellt sett svårt. Normalt tas bara mål som är ovanliga, och där inget tidigare prejudikat eller vägledande mål finns, upp i denna högsta rättsinstans.