Julius Jimenez Hugoson – en folkkär barnskådespelare!

FILM1

Julius Jimenez Hugoson är en barnskådespelare som blev mycket uppskattad i sin roll som Håkan Bråkan i filmatiseringarna av böckerna om Sune. Julius Jimenez Hugoson har därefter fortsatt sin karriär, dels som varulvsbarn i Familjen Rysberg, dels som Frank i Maria Bloms film Monky. 

Snabbfakta om Julius Jimenez Hugoson

Födelseår2005
NationalitetSvensk
Mest känd förHåkan Bråkan i Sune-filmerna
Senaste filmrollFrank i filmen Monky

Julius Jimenez Hugoson, kändis som sjuåring

Det finns en del skådespelare som får ovanligt tidiga karriärer. Ta Macaulay Culkin som blev världskändis som barnet Kevin i filmerna Ensam hemma och Ensam hemma 2. Sveriges motsvarighet till Macaulay Culkin är Julius Jimenez Hugoson från Sollentuna som slog igenom stort i Sune-filmerna.

Karaktärerna i Sunefilmerna är skapad av Anders Jacobsson och Sören Olsson. Sune är en ung pojke som letar efter sin identitet i skolan, hemma och inte minst i sin relation med tjejer. Böckerna om Sune skildrar Sune resa genom de unga skolåren med mycket humor. I Sunes familj har Håkan Bråkan en central roll. Håkan Bråkan är Sunes smått irriterande men smarta, finurliga och obekymrade lillebror. 

Både Sune och Håkan Bråkan är folkkära figurer och även filmerna har blivit succéer. Att få rollen som Håkan Bråkan är stort, Julius Jimenez Hugosons föräldrar måste vara stolta! Totalt har  Julius Jimenez Hugoson skildrat Håkan Bråkan i tre Sunefilmer:

  • Sune i Grekland (2012)
  • Sune på bilsemester (2013)
  • Sune i fjällen (2014)

Julius Jimenez Hugosons senare karriär

I mars 2016 rapporterade Aftonbladet att Julius Jimenez Hugoson skulle vara med i TV4:s nya satsning Let’s Dance junior. Programmet leddes av Marie Serneholt och Morgan Alling och idén var att äldre kändisar skulle bytas ut mot unga barnskådespelare eller kändisbarn. Julius Jimenez Hugoson var vid tillfället 10 år gammal och kämpade tappert till sig en hedervärd tredjeplats. Vann gjorde Inez Lindefeldt och Emil Magnusson. 

Ett år senare, 2017, gjorde Julius Jimenez Hugoson sin huvudrollsdebut i filmen Monky. Monky skrevs av Anders Weidemann och regisserades av Maria Blom som kanske är mer känd för sin film Masjävlar från 2004. 

I Monky spelar Julius Jimenez Hugoson 11-årige Frank som kämpar med sorgearbetet efter sin döda syster (som kallade sig Monky) och två föräldrar som inte riktigt mäktar med saknaden efter sin dotter. Genom intåget av en mystisk liten gibbonapa får familjen tillbaka livsglädjen igen. Filmen fick bra men kanske lite ljumma recensioner av både publiken och recensenter.  

Rykten om Julius Jimenez Hugoson

Precis som hos många andra barnskådespelare rann Julius Jimenez Hugosons karriär ut i sanden i takt med att han blev äldre. Så ser det i alla fall ut just nu. Efter sin roll som varulv och adoptivson i barnkanalens långkörare Familjen Rysberg, och som Frank i Monky 2017 hände det inte mycket. Följande år, 2018, var inte Julius Jimenez Hugoson med i någon film eller serieproduktion och den torkan verkar har fortsatt 2019 och fram till idag. 

På flashback florerar det en hel del rykten om att Julius Jimenez Hugoson är inblandad i skumraskaffärer, direkta brott och handel med droger. Inga rykten är bekräftade och inte heller kan man se att några rykten om Julius Jimenez Hugoson har snappats upp av större tidningar som till exempel Aftonbladet. Man får hoppas att ryktena helt enkelt är illasinnade och falska!

Julius Jimenez Hugoson har en officiell webbplats, men den har inte uppdaterats på många år. Det verkar som att Julius Jimenez Hugosons skådespelarkarriär är över eller åtminstone satt på paus tillsvidare. Det är synd! Julius Jimenez Hugoson gjorde en utmärkt roll som Sunes störiga lillebror Håkan Bråkan, som varulv i familjen Rysberg och som Frank i Monky. Han förtjänar fler chanser att visa upp sina talanger!