Sommaren är äntligen här

Sommaren

Solen skiner och värmer äntligen vårt skinn. Sedan förra sommaren har längtan funnit efter att denna sommaren skulle komma igen. Förra året pågick en pandemi och då fanns det ingen möjlighet att åka iväg på semester eller roa sig på annat sätt och det nya uttrycket ”hemestra” var på allas läppar.

Att njuta av lugnet

Att njuta av lugnet

Flygresor till andra länder för att få värme i all ära, men att semestra hemma har också sin charm. Det behöver inte tvunget vara så att man behöver åka långt bort utan det räcker att åka hemifrån över dagen för att komma iväg och se annat än hemmets fyra väggar.

Att åka iväg på en liten tur och ta med sig picknick är trevligt. Det finns många fina sjöar och andra miljöer runt omkring i Sverige som är trevliga att sitta och fika vid. Under sommaren kan du passa på att plocka blommor eller varför inte bär som du kan äta under din picknick.

Ut i naturen

Runt om i vårt avlånga land finns det olika vandringsleder där du kan förena nytta med nöje. Här kan du ta med hela familjen på en promenad i solen. Vidare kan ni ge er ut på en fisketur eller varför inte packa strandväskan och bege er till havet. Det finns många olika aktiviteter att göra som inte behöver kosta en förmögenhet.

Åk och campa

För dig som tycker om att vara borta under längre tid är det perfekt att packa ihop tält, ombyte samt diverse andra prylar som du kan behöva under din vistelse ute i det fria. Att vara ute i naturen under den svenska sommaren är underbart och så länge vädret är fint kan du lika bra stanna i Sverige istället för att resa utomlands.

Tänka på det här när du ska ut och campa

Nu när samhället har öppnat upp igen efter pandemin gäller det att passa på att hitta på saker. Det kan vara svårt att veta vad man bör tänka på om det är första gången du ska ge dig ut på campingsemester men det finns massor av tips du kan få.

Campa i naturen

Campa i naturen

Att tälta i skogen innebär både fördelar och nackdelar. Du slipper att bli störd av andra men du har inte tillgång till toalett eller andra faciliteter, så som när du campar på en campingplats. Får man lov att slå upp ett tält och övernatta var som helst i vår svenska natur? Ja, nästan överallt i alla fall.

Det finns någonting som heter Allemansrätten och denna är en del av den svenska grundlagen. Denna allemansrätt innebär att du får lov att campa och vistas i princip var du vill, även på privat mark. Dock är ledorden ”inte störa, inte förstöra” och det är viktigt att du tar hänsyn till din omgivning. Tänk på att städa undan efter dig innan du åker hem och plocka undan ditt skräp för att lämna platsen ren och fin.

Campa på campingplats

Att tälta och campa betyder inte att du vill sätta upp ditt tält ute i skogen. Du kan välja mellan att tälta i det fria eller så kan du åka till en campingplats. Fördelen med att tälta på en campingplats är att det kan kännas tryggt för dig som inte varit ute och campat tidigare.

Då du kommer till campingplatsen kan du och din familj sätta upp ditt tält i lugn och ro. Du har rätt att använda alla faciliteter på campingplatsen så som toalett, dusch och beroende på hur stor campingen är så kan det finnas aktiviteter för både dig och dina barn.

När ni har roat er hela dagen och barnen krupit in i det mysiga tältet för att sova kan du sätta dig i lugn och ro och kanske streama en film eller spela något på din mobil. Fördelen med att vara på camping är att det ofta är centralt, vilket gör att internet fungerar felfritt. Läs mer genom att klicka här.