Booli – Allt du vill veta

Bostadsajten Booli lanserades år 2007 med förhoppningen att förändra bostadsmarknaden. Banken SBAB köpte år 2017 upp Booli och står nu som ägare. Inom Booli hittar du även en av Sveriges största mäklarguider och jämförelsesidor av mäklare nämligen Hittamäklare. Idag arbetar omkring 50 personer på företaget och hemsidan besöks av ungefär 1,6 miljoner besökare varje månad.

Först på marknaden

År 2017, runt tiden när SBAB köpte upp företaget, var Booli slutpriser först på marknaden. Företaget ville förändra bostadsmarknaden och göra den mer öppen och ärlig med priser bland annat. Booli bestämde sig därför för att vara helt öppna med sina slutpriser på bostäderna. Det är för att göra det så lätt som möjligt för dig som letar efter en ny bostad.

Hur fungerar Booli?

Booli får in annonser på bostäder på två sätt: antingen laddar mäklaren upp det direkt till Booli genom direktpublicering, eller så laddar mäklaren upp på en annan sida men Boolis sökmotor snabbar upp annonsen. Det fungerar ungefär samma som att Google plockar upp alla sidor värt att kolla in. Mäklare kan inte bestämma att bara ha annonsen på sin egen hemsida och inte visa den på Booli. Den kommer upp automatiskt då Boolis mål är att visa alla publika annonser på bostäder. Det brukar inte ta mer än bara några timmar innan en nypublicerad annons på en annan sida dyker upp på Booli.

Sedan går du som letar efter bostad in på Booli, söker och filtrerar tills du får fram den perfekta nya bostaden för dig och din familj. På Booli får du upp mycket information om alla bostäder som är listade. Till exempel får du upp vart annonser är listad från början (om inte direktpublicerad till Booli), boendekostnad per månad, byggår, bostadstyp, boarea, driftskostnad per månad, kvadratmeterpris, dagar på Booli, sidvisningar, tomtstorlek, samt massor av annan information som kan vara viktig för dig som vill köpa bostaden i fråga. För att hitta bostäder som snart säljs för högsta bud får du kolla in Booli kommande slut på budgivningar så du hinner lägga ett bud snabbt innan budgivningen stängs.

Booli erbjuder mer än bara tjänster för att hitta ny bostad. På deras hemsida kan du räkna på din boendekostnad, jämföra din bolåneränta med dina grannar, se områdesstatistik, följa bostadsmarknaden genom olika mejl Booli skickar ut och få information om bostadsrättsföreningar. Du kan också välja att bevaka en annons. Du får då ett mejl när den ska säljas, eller ett slutpris har kommit in till Booli.