Hugo – TV spel

Det klassiska spelet Hugo har du säkert hört om tidigare. När du var yngre var det här spelet något som spelades flitigt om du var född på 80- eller 90-talet. Hugo spel var något av ett stort fenomen för ungefär 20 år sedan. Spelet har varit såpass stort att det spelades varje morgon på nyhetsmorgon med personer som ringde in till programmet. Den tiden är nu förbi men det går fortfarande än idag att spela det populära spelet. Det finns i många olika tappningar. Det finns allt från Hugo dataspel till att spela Hugo spel på olika konsoler. Det allra vanligaste sättet att spela det idag är på PC. Spelet Hugo finns i mer än 20 olika tappningar, allt från minispel till att vara gedigna fullskaliga spel.

Spelet och karaktären Hugo

Som tidigare nämnt är Hugo ett troll. Ett äventyrligt troll som ger sig ut på olika uppdrag. De olika uppdragen är i miljöer som troll vanligtvis befinner sig i. Det är allt från ute i skogen i diken eller i en grotta. Grottorna kan ibland leta sig fram till olika gruvor. Det är just i de här gruvorna som Hugo är mest förknippad med om du spelar de äldre varianterna av spelet.

Som bekant är Hugo ett troll. Rent estetiskt är Hugo inte särskilt tilltalande ur ett konventionellt perspektiv. Hans stora näsa och svarta hår gör honom mer likt ett väsen än något vi är vana att se i verkligheten. Det här bidrar till känslan av att kunna spela ett spel som får fantasin att flöda. Det är gamla fornnordiska sagor som pratar mycket om troll uppe i bergen och Hugo skulle kunna vara just ett sådant troll. Hugo i det här fallet är ett snällt troll som är huvudkaraktären. Vilket skiljer sig från många olika spelserier som finns nu.

Annorlunda plattformar

Idag ser spellandskapet lite annorlunda ut. Även om Trollet Hugo spel har haft sin allra populäraste tid på PC och andra datorer finns det idag i modern tappning. Du kan idag spela det bland annat på din mobil eller iPad. Spelet finns nämligen tillgängligt för dig att spela på både din Android- eller iOS-telefon. När du blir sugen på att spela Ett Hugo PC spel är det alltså inte helt omöjligt att spela det idag. Du behöver endast ladda ner det på din telefon eller dra fram din gamla dator. Varför inte damma av din gamla spelkonsol för att spela lite Hugo!