Hur stänger man av Iphone 13?

Hur stänger man av Iphone 13

För några år sedan stängde man av sin mobiltelefon ganska ofta. På bio, på natten och under viktiga möten. Det var delvis för att spara batteri, men främst för att dagens “stör ej-funktioner” och liknande helt enkelt inte fanns. Ville man var säker på att telefonen skulle var helt tyst så stängde man av den, punkt slut. 

Det var inte helle någon som behövde googla “hur stänger man av Iphone 13” på den tiden. Delvis för att varken Google eller Iphone fanns, men även för att mobiltelefonerna hade tydliga av- och påknappar. Om du är tonåring är du förmodligen nu lite förvirrad. Vänta bara tills du får höra att det fanns telefoner som satt fast i väggen!

Stänga av och starta Iphone 13

Nåja, slut på historielektionen och tillbaka till de viktiga frågorna. Hur stänger man av en Iphone 13 pro max? Hur stänger man av Iphone 12? Hur startar man om Iphone 13? Livet är svårt när de smarta telefonerna inte är så smarta, trots allt. Eftersom det inte finns någon powerknapp, eller nästan några knappar alls, blir det lite mer av en process att stänga av eller starta om sin Iphone.

Du behöver hålla in någon av volymknapparna, samtidigt som du håller ner sidoknappen. Håll nere tills det dyker upp ett reglage på skärmen. Dra i reglaget och vänta 30 sekunder. Om det inte går att stänga av din Iphone på detta sätt kan du prova att tvinga fram en avstängning. Gamla tiders tvångsavstängning gick ut på att ta ut batteriet, men det går ju som bekant inte med den nya tidens telefoner. 

För att tvinga fram en avstängning gör du så här:

  • Tryck snabbt på volymhöjningsknappen
  • Tryck snabbt på volymsänkningsknappen
  • Håll inne sidoknappen och släpp den när Apples logo visas

Alternativt, köp en gammal telefon med knappar för att slippa krångel.