Koh Phangan Södermalm, ett besök i det thailändska paradiset

RESTAURANT

När Koh Phangan Södermalm öppnades 1994 var tanken att alla besökare skulle känna det som att man gjorde en utflykt till ett paradis. Idén till restaurangen föddes på en strand på ön Koh Phangan som ligger på Thailands östkust. Idag har det blivit en liten kedja med restauranger på Södermalm, Östermalm samt i Uppsala. Koh Phangan eftersträvar att servera högklassiga råvaror tillredda på bästa sätt.

Snabba fakta om Koh Phangan

Vad?thailändsk restaurang som öppnade första gången 1994.
Var?I Stockholm kan du besöka Koh Phangan på Södermalm eller Östermalm
När?Alla tre restauranger har öppet sju dagar i veckan
Varför?För att du vill äta autentisk thailändsk mat

Koh Phangan pionjärer inom thailändsk mat

När första restaurangen startades fanns det inte möjlighet att köp thailändska kryddor, örter, grönsaker eller öl i Sverige, så allt fick importeras hit. I dag är situationen helt annorlunda då det finns en uppsjö av butiker och leverantörer i Sverige som är specialiserade på att importera det bästa Thailand har att erbjuda.

Koh Phanang på Södermalm i Stockholm ligger på adressen Skånegatan 57. Med sitt centrala läge mitt på Södermalm är det lätt att ta sig hit. På Koh Phangan kan du boka bord genom att ringa direkt till restaurangen, däremot bokar man aldrig upp hela restaurangen, då man vill ge möjlighet för spontana drop-in besök.

Koh Phangan på Södermalm i Stockholm serverar mat så som den serveras i Thailand. Kockarna talar inte ens Svenska utan kommer direkt från Thailand, allt för att få det äkta. Så försök inte prata med kocken på Svenska. Han kommer att svara på Thai.

Praktiskt att veta om Koh Phanang

Att hitta till Koh Phanang på Södermalm är enkelt. Ta tunnelbanans gröna linje och kliv av vid Medborgarplatsen. Härifrån har du sedan en promenad på drygt fem minuter genom genuina Söderkvarter. Restaurang Koh Phangan på Södermalm ligger som vi nämnde tidigare på Skånegatan, så det är även enkelt och smidigt att ta sig hit med buss. Busslinjerna 3, 66 och 76 stannar alla i närheten.

Restaurang Koh Phangan på Södermalm i Stockholm har en inredning som för tankarna till stränderna i Thailand. När du kommer in möts du av en inredning i trä och bamburör, med små lampor i alla möjliga färger. Här och var står stora tropiska växter utplacerade.

Restaurang Koh Phangan på Södermalm har mycket generösa öppettider. Du kan besöka restaurangen alla dagar, under veckan från klockan 16 och på helgen redan från klockan 12. Restaurangen håller sedan öppet ända till tolv på natten.

Koh Phangan på Södermalm – varierad, delikat mat från Thailand

Koh Phangan, Södermalm, serverar en varierad och mycket genomtänkt meny. Koh Phangan Södermalm har med andra ord en meny med något för alla. Börja med att prova någon av deras många spännande förrätter. Här finns en rad olika rätter att prova, soppor, sallader eller friterade skaldjur. 

Till huvudrätt kan du sedan välja rätter med bas av fågel, fisk, kött eller varför inte en vegetarisk rätt? Man har dessutom ett stort antal BBQ rätter. Det finns även möjlighet att beställa in sharingrätter, om ni är ett större sällskap som har lust att prova på flera olika rätter.

För barnen finns  en speciellt anpassad barnmeny, även den med rätter från Thailand. Som avslutning serverar man en rad frestande efterrätter. Vad sägs om bananpannkakor med en fyllning av banan, palmsocker kräm och vaniljglass, eller varför inte prova deras chokladtårta? En riktig klassiker hittar du även i friterad banan med glass.

Koh Phangan på Östermalm eller Södermalm?

Vilken av Koh Phangans restauranger ska du då välja? Befinner du dig i Uppsala är förmodligen valet enkelt. Är du i Stockholm har du både restaurangen på Södermalm samt restaurangen på Nybrogatan på Östermalm att välja på.

Båda restaurangerna i Stockholm får mycket bra betyg på Tripadvisor. Båda restaurangerna ligger dessutom centralt och är lätta att nå. Restaurang Koh Phangan på Östermalm når du lättast genom att ta tunnelbanans röda linje till Östermalmstorg, där tar du utgången mot Grev Turegatan och promenerar sedan den korta biten till Nybrogatan.

Så vilken restaurang du väljer beror förmodligen mest på var i Stockholm du befinner dig. Båda restaurangerna har likartade menyer. Vill du förbereda dig inför besöket, så hittar du på Tripadvisor bilder på Koh Phanang på Södermalm, men även bilder på restaurangen på Östermalm.

Höjdpunkter på Koh phangan restaurang, på Södermalm i Stockholm 

  • Yam Nua, biff
  • Pad Thi Pak-vegetariskt
  • Nua Yang Bbq
  • Banana Pancake