Så ansöker du om lån snabbt och enkelt

Så ansöker du om lån snabbt och enkelt

Ibland kan det oväntade leda till att du behöver det där lilla extra tillskottet till din privatekonomi. Kanske rör det sig om ett plötsligt behov för renovering i bostaden eller ett besök till veterinären med familjens älskade hund. Eller så har du helt enkelt gett upp hoppet om att finansiera årets semester eller det kommande bröllopet på egen hand.

Oavsett situation kan ett lån ibland vara den enda utvägen. Har du inte tid att gå igenom ett komplicerat ansökningsformulär eller vänta på en långsam utbetalning finns det sätt att låna pengar enkelt och snabbt. Du behöver bara veta hur du ska gå till väga. Vilken tur att vi har sammanställt en guide till hur du kan låna pengar direkt och enkelt nedan.

Låna utan säkerhet

Låna utan säkerhet

Är du på jakt efter ett lån på ett mindre belopp och att låna pengar snabbt så är det troligen inte din bank du ska vända dig till. Banklån kräver vanligen ett långdraget ansökningsformulär och sedan tar det ett tag innan du får pengarna utbetalda. Dessutom kräver många banklån en säkerhet, som din bil eller ditt hus, som du använder som en slags pant till banken för att de beviljar ett lån till dig.

Med det sagt är det nog ett lån utan säkerhet du vill söka dig till i detta fall. Lån utan säkerhet är en sorts konsumentkredit med kort utbetalningstid och vanliga namn för dessa snabba lån är snabblån och sms lån. Om du har dragit på dig för mycket skulder så kanske ett samlingslån är rätt för dig.

Sådana lån tillhandahålls till låntagare till en viss ränta under en bestämd tidsperiod. Sedan kan du som låntagare använda de lånade pengarna till praktiskt taget vad du än önskar. Eftersom du inte lämnar någon säkerhet till långivaren riskerar du ingen av dina egendomar eller tillgångar om du misslyckas med återbetalningen. Däremot tenderar lån utan säkerhet att ha högre räntor än lån med säkerhet.

Använd dig av en låneförmedlare

Använd dig av en låneförmedlare

Du kan ansöka om ett lån utan säkerhet genom en bank, en kreditförening eller en nätbaserad långivare. Oavsett om du letar efter ett helt nytt lån utan säkerhet eller vill samla dina redan existerande lån och skulder under en och samma ränta så bör du jämföra låneerbjudanden innan du skriver under ett avtal. Då föreslår vi att du använder dig av en låneförmedlare som Enklare.se.

Med låneförmedlare som Enklare kan du låna pengar snabbt och enkelt genom att fylla i en enda ansökan. Denna låneansökan skickas sedan vidare direkt till ett flertal olika långivare på marknaden tillsammans med en kreditupplysning som tas på dig. När de olika långivarna bedömt din kreditvärdighet och din ansökan kan de sammanställa offerter som de sedan erbjuder dig. Utefter dessa kan du i lugn och ro hitta det låneerbjudande som passar dig och dina behov bäst.

Nedan är ett filmklipp om enklare.se:s tjänster!

Tack vare BankID går ansökningarna blixtsnabbt

Sedan BankID lanserades i 2011 har svenskars liv bara blivit allt mer flexibla. Numera kan vi signera dokument och genomföra transaktioner med bara några få knapptryck. BankID har även haft en betydande roll på den nationella lånemarknaden.

Idag kan du som konsument nämligen ansöka om lån snabbt med BankID. Du använder helt enkelt BankID för att legitimera dig i samband med en låneansökan och slipper därför den traditionella utdragna låneprocessen. Då spar du både tid och energi som du i stället kan lägga på att jämföra de olika erbjudandena du får tills du hittar det alternativ som är bäst för dig.

Så kan du låna pengar med anmärkning

Så kan du låna pengar med anmärkning

Ibland händer det att man missar en faktura eller har svårt att betala en räkning i tid. Som följd till detta får man en betalningsanmärkning. Något som kan påverka ens lånemöjligheter.

En betalningsanmärkning gör det svårare för dig att låna pengar, men det betyder inte att det är omöjligt. Det finns fortfarande långivare som beviljar lån till de som har anmärkningar. Dock finns det en nolltolerans mot skulder hos Kronofogden.

Om du ska låna pengar snabbt med anmärkning ska du räkna med att räntorna vanligen är högre. Detta beror helt enkelt på att långivarna tar större risker när de lånar ut pengar till låntagare med anmärkningar.

För att bibehålla din kreditvärdighet rekommenderar vi att du lånar pengar utan UC. Det vill säga att ett annat kreditupplysningsföretag än Upplysningscentralen (UC) genomför din kreditupplysning. Att låna pengar snabbt utan krav gällande din privatekonomi är möjligt, men du måste alltid uppfylla vissa generella krav, som att vara över 18 år och vara folkbokförd i Sverige.