Så lyckas du med SEO 2022

Den mest effektiva strategin för att förbättra din webbplats sökmotoroptimering är att konsekvent lägga upp nytt innehåll av hög kvalitet.

Att ha ett starkt länknätverk är den näst mest kritiska komponenten.

Bakåtlänkar från webbplatser med hög auktoritet hjälper en webbplats att rankas högre än en med färre eller mindre relevanta länkar.

Här kommer vi att förklara vad bakåtlänkar är, hur de påverkar SEO och hur du kan utveckla ett effektivt länknätverk i den här artikeln.

Låt oss börja med en kort diskussion om bakåtlänkar och deras betydelse.

Länkar är en typ av Internetcitat

En bakåtlänk är en länk från en webbplats till en annan.

Så fort en annan webbplats länkar till din får du en bakåtlänk. Det är en bakåtlänk för målwebbplatsen om din webbplats har en extern länk.

Även om bakåtlänkar är en viktig faktor i sökmotorernas ranking, kommer inte alla att gynna din webbplats position. Webbplatser med hög auktoritet som folk kan lita på kommer att vara de som slår igenom.

Att ha bakåtlänkar förbättrar inte bara sökmotoroptimeringen, utan det hjälper också till att bygga varumärkesmedvetenhet.

Vissa människor håller muspekaren över länkar i ett blogginlägg innan de ens har läst klart det. Det kopplar ditt varumärke till inläggets ämne för läsaren.

Att använda bakåtlänkar är ett bra sätt att visa ditt företag eller blogg inför människor som annars skulle vara omedvetna om det. För att utöka din sociala medieföljare kan de hjälpa dig att bygga en relation med din målgrupp.

Processen att upprätta ett länknätverk är enkel och okomplicerad. Det finns helt enkelt två steg att följa:

  • Se till att ditt material är värt att länkas till.
  • Nå ut till webbplatser som är villiga att länka till din.

Båda länkbyggande stegen har sina egna svårigheter. Att skapa innehåll av hög kvalitet kräver en djup förståelse av ämnet, såväl som förmågan att tänka utanför ramarna.

Innan vi går in på det, låt oss ta en titt på hur betydelsefullt ett bra länknätverk kan vara för din webbplats SEO.

Hur bakåtlänkar påverkar sökmotoroptimering

Bakåtlänkar är en form av reklam. De är tecken på att personen eller företaget som är länkat till din webbplats gillar vad du gör och är villig att marknadsföra det.

Detta rekommendation kommer att tas emot väl av din målgrupp, men dina webbplatsbesökare är inte de enda som märker det. Bakåtlänkar beaktas också av sökmotorer.

Bakåtlänkar är en signal till Google om att ditt material tas emot väl av andra. Ju större antal och kvalitet webbplatser som länkar till din är, desto mer sannolikt är det att ditt innehåll kommer att rankas högre i sökresultaten av dess algoritmer.

Bakåtlänkar har dock en inverkan på SEO på fler sätt än bara antalet webbplatser som är länkade till din. Här är några av sätten som Google använder dina bakåtlänkar för att utvärdera din sökmotorranking.

En bakåtlänks ålder är en viktig faktor. Din webbplats kommer att få en högre ranking av Google om dina bakåtlänkar är mer etablerade, medan färska bakåtlänkar kommer att få en lägre ranking.

När en länk kommer från en webbplats som rankas högt i sökresultaten, ses länken som mer värdefull än en länk från en webbplats som rankas lägre.

Webbplatser som är i samma bransch som din har en större inverkan på sökmotorernas ranking än de som inte är i samma bransch alls. Denna studie av relevans går ända ner till den enskilda sidan.

Kommer alla dina bakåtlänkar från andras bloggar? Dina länkar kan flaggas av Google om de kommer från en enda källa med ett stort antal bakåtlänkar. Att ha ett brett utbud av bakåtlänkar från olika källor är att föredra av sökmotorn.

Ditt betyg blir högre om du inkluderar bakåtlänkar i sidans innehåll, snarare än i sidofältet eller sidfoten. Det finns mycket att säga om var du placerar ditt innehåll. Till exempel anser Google att en bakåtlänk i början av ett blogginlägg är bättre än en i slutet.

Kvalitet före kvantitet

När det kommer till SEO kommer länkar från ett långt inlägg – allt över cirka 1000 ord – att vara mer fördelaktigt. Det är också viktigt att vara uppmärksam på kalibern på innehållet du. Bakåtlänkar från innehåll av låg kvalitet, som plagierade eller på annat sätt opålitliga källor, kommer att ha liten inverkan på din sökmotors betyg.

Hyperlänkarna som pekar till din webbplats tas med i beräkningen av Googles avancerade algoritmer, som du kan se.

Vi kommer nu att ta upp hur man konstruerar ett länknätverk som kommer att gynna din sökmotoroptimering. Tänk på att sökmotorer kan belöna och straffa en webbplats baserat på dess bakåtlänkar när vi går igenom de väsentliga stadierna.

Lär dig varför det är viktigt att tillhandahålla kvalitetsinnehåll.

Skapa innehåll som är värt en länk från andra webbplatser.

Ju mer kvalitet bakåtlänkar du kan få, desto bättre kommer du att få det.

Bara genom att placera en länk till din webbplats, stöder en annan webbplats din produkt eller tjänst. De vill inte riskera att skicka sina lojala kunder till en webbplats med innehåll av dålig kvalitet.

På grund av detta, när du ber om en bakåtlänk, kommer innehållet på den länkande webbplatsen att undersökas. Om ditt innehåll uppfyller deras standarder får du en länk.

Exempel på sajter värda att länka till:

seb.se
allas.se
blomsterlandet.se
tyda.se
fyndiq.se
google.se
riksdagen.se
jysk.se
inet.se
filmstaden.se
tele2.se
plantagen.se
doktor.se
folksam.se
ellos.se
discoveryplus.se
femina.se
granngarden.se
landleyskok.se
foodora.se
bokadirekt.se
byggahus.se
filmtopp.se
capio.se
kokaihop.se
goteborg.se
vgregion.se
k-rauta.se
cervera.se
akademibokhandeln.se
biluppgifter.se
sydsvenskan.se
stockholm.se
lidl.se
skane.se
livsmedelsverket.se
komplett.se
svenskdam.se
viafree.se
elon.se
swedenabroad.se
telenor.se
migrationsverket.se
trademax.se
ki.se
kth.se
umo.se
socialstyrelsen.se
lu.se
bolagsfakta.se

Vill du också synas i vår lista? Hör av dig via kontakt-forumläret nedanför.

[wpforms id=”11141″]